A gyümölcscukor előnyei

Intenzív édesség

A fruktóz a legédesebb az összes, tápértékkel rendelkező édesítők közül. a fruktóz édessége körülbelül 1,17-1,75-szerese a szacharózénak attól függően, hogy milyen ételben vagy italban használják.

Az ízek intenzitásának növelése

A gyümölcscukor sokkal jobban képes kihozni az ételek ízét, mint a glükóz és a szacharóz, hiszen maximálisan leleplezi az adott élelmiszer, gyümölcs és fűszer zamatát.

fruktoz4

Bizonyos összetevőkkel összhangban áll

A fruktóz kölcsönhatásba lép más édesítőszerekkel és a keményítővel harmónikus viszonyt alakítva ki, mely növeli az édesség és a sütemény magasságát, térfogatát, valamint egyes ételek és italok viszkozitását.

Rendkívül stabil

A gyümölcscukor nem hidrolizál savas körülmények között, mint a szacharóz, így az édes késztermék stabilabb ízű marad és tartóssága hosszabban megőrződik.

Jól oldható, ellenáll a kristályosodásnak

Míg a kristályos formában forgalmazott fruktóz is nehezen oldódik fel, nehezen kristályosodik. Ez lehetővé teszi, hogy nagyon puha és omlós süteményeket süssünk vele.

Megtartja a nedvességet

A fruktóz kiválóan köti meg és tartja a nedvességet, így képes helyettesíteni a szorbitot és a glicerint az élelmiszerekben, ami által jelentősen javul az íz minősége.

Felületi barnaság

A sült ételek és a pörköltek fő vonzereje a kellemes barna színű felület és a csábító illat, melyek a cukor és az aminosavak redoxireakciója által jönnek létre. A gyümölcscukor nagyon egyszerűen képes beindítani ezt a reakciót, így segítségével könnyen elérhető a csábító barna szín.

Fagyasztás

A fruktóz képes megőrizni a fagyasztott gyümölcs minőségét is, mivel megakadályozza, hogy a vízből jégkristály képződjön, ami elpusztítja a törékeny gyümölcsök szöveteit.

Glikémiás index

A glikémiás index egy adott étel felszívódásának idejét jelzi. A cukorbetegek számára fontos ez a szám, hiszen segítségével meg tudják állapítani, hogy melyik élelmiszereket fogyaszthatják. A fruktóznak alacsony a glikémiás indexe, így mérsékli az inzulin felszabadulását és kevesebb glükózt juttat a véráramba.

Fogszuvasodás

A fruktózt nem képesek felbontani a szájban található baktériumok, így nem képeznek belőle savakat, ami roncsolná a fogzománcot.

Gyümölcscukor ITT!

Gyümölcscukor(Fruktóz) 500g Natura

Gyümölcscukor (Fruktóz) 500g Natura

Ez a legédesebb ízű cukor, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb elegendő.

Ár: 1055 Ft
Megnézem

Naturmind Gyümölcscukorfruktóz 1kg

Naturmind Gyümölcscukor fruktóz 1kg

Ez a legédesebb ízű cukor, így ugyanolyan édes íz eléréséhez 30-40%-kal kevesebb elegendő.

Ár: 2355 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!